Hoe zijn de Alexanderlessen?

 In de Alexanderles oefen je je houding en je manier van bewegen. De leraar leidt je door de bewegingen en helpt om je lichaam vrij te maken en onhandige gewoontes los te laten.

 

 Tijdens de lessen

Om de techniek te leren toepassen, beginnen we met zitten, staan en liggen. Later komen andere bewegingen aan bod, zoals bukken, stem- en ademoefeningen en specifieke handelingen.

Dit zijn bewegingen die jij tegenkomt in het dagelijks leven of op je werk. Door de hulp van de leraar zul je merken dat de bewegingen meer gecoördineerd gaan.

Een les duurt 45 minuten.

 

Oefenen

Buiten de les oefen je en zo leer je steeds beter om dit zelf aan te sturen en toe te passen. Je traint je dagelijkse bewegingen, dus oefenen kost geen tijd maar aandacht: éven stoppen met je gewone manier van doen en de geleerde techniek toepassen. Een normale wandeling, fietstocht of een stukje musiceren verander je heel gemakkelijk in een Alexanderoefening.

 

Intake

Ieder lestraject start met een intake. Dat is een praktische kennismaking met de techniek. Na afloop bespreken we deze en maken we een programma dat is afgestemd op je individuele situatie en behoeften. De intake duurt anderhalf uur.

“Hoewel niemand zal beweren dat Alexandertechniek alles kan helen, bestaat er geen twijfel over dat zij diepgaande en gunstige effecten heeft, zowel op het geestelijke als het lichamelijke vlak.” (NICO TINBERGEN - Nobelprijswinnaar Geneeskunde & Fysiologie)

 

Lesaanbod

Er zijn verschillende lessen en cursussen om uit te kiezen:

  • individuele lessen (korter of langer traject);
  • introductiecursus voor een kleine groep (3 of 8 keer);
  • individuele of duo introductiepakketten;
  • meerdaagse cursussen met een bepaald thema;
    (bv: met zang of met Feldenkraismethode gecombineerd).

 

Cursussen & Workshops

Voor alle cursussen & workshops kan je je aanmelden door te bellen naar 06 40363806 of een mail te sturen naar info@praktijkamaryl.nl

Wil je meer weten over tarieven, ga dan naar deze pagina.